Blog

Als je het over de ziel hebt reageren mensen wel eens met: “Waar zit die dan?” Tot nu toe is het bestaan van een ziel inderdaad niet wetenschappelijk bewezen.  Op “De anatomische les”, het schilderij van Rembrandt, zou te zien zijn hoe de epifyse verwijderd wordt uit het hoofd, belangrijk, want in de epifyse zou de ziel huizen. In de Middeleeuwen werd het bloed gezien als zetel van de ziel.

Lees meer: Waar zit de ziel? »

Onlangs was op radio 4 een week lang de “Hart-en-ziellijst” te horen, met een stroom aan  bijdragen van luisteraars die vertelden diep geraakt te zijn door specifieke muziekstukken.

De laatste jaren was op tv het boeiende programma “Kijken in de ziel” van Coen Verbraak te zien, waarin steeds een beroepsgroep zich in de ziel liet kijken.

Lees meer: Bestaat de ziel »

Cliënten zijn mij vaak dankbaar om wat zij beleven tijdens een adembehandeling en om de persoonlijke groei die hen dat brengt. Ikzelf voel mij vaak op die momenten ontroerd, omdat ik bemiddelaar mag zijn, maar de adem krijgt van mij alle crediet. Vandaar dat ik mij ook pedagoog, coach of docent noem. De adem is de wegwijzer en eventueel de therapeut.

Lees meer: “In de oorspronkelijke adembeweging begint het therapeutische werk.” »