Ademwerkboek

"Ademen is overgave, niet een willen doen."

 Cornelis Veening

 

Adem & beweging

WERKBOEK op weg naar een levendig lijf, innerlijk evenwicht en een vrije adem

 

Adem & beweging gaat over het wonder van het lichaam en van de adem die het leven mogelijk maakt. Adem en bewegen zijn beide actuele thema’s. In dit werkboek worden ze met elkaar verbonden.

Boek doorbladeren

 

Iedereen heeft zo zijn ademgewoonten. Die vormen zich in de loop van het leven.

Karakter en levensgeschiedenis spelen daarbij een grote rol. Omdat de adem zo persoonlijk is, staan er in dit boek geen algemene ademtechnieken maar een ruim aanbod aan inspirerende oefeningen. Deze zijn erop gericht meer vertrouwd te worden met het eigen lijf. De adem kan dan vrijer stromen.  

Het doen van de oefeningen kan van alles brengen: levensenergie, plezier, verstilling, creativiteit, bij jezelf aankomen, soepeler bewegen, zelfinzicht en nog veel meer. Er is veel achtergrond informatie waardoor je een bredere kijk op het verschijnsel adem kunt krijgen.

Via Vimeo zijn er ook 15 video's te zien. Die zijn gemaakt door ademdocent Gabriëlle Barros Martins.

Ik wil dit boek bestellen

 

Iedereen die in de adem geïnteresseerd is, graag aan lichaamswerk doet, niet lekker in zijn vel zit of last heeft van fysieke klachten, kan iets hebben aan dit boek. De hierin beschreven ademgeoriënteerde vorm van lichaamswerk biedt ook een ander perspectief aan lichaamsgerichte professionals zoals yogadocenten, masseurs, sporters, musici en fysiotherapeuten.

 

De auteurs Diet Sijmons en Mariëlle Groenendijk hebben beide een rijke ervaring in diverse vormen van lichaamswerk. Diepgaand onderzoek naar de relatie tussen lichaam, beweging en adem heeft geleid tot het schrijven van Adem & Beweging. De ervaarbare adem van adempedagoge Ilse Middendorf vormde daarbij een belangrijke pijler. Middendorf vond wegen om de werkzaamheid van de innerlijke adem – die doorgaans onbewust blijft – te ervaren. Haar inzichten en oefeningen worden in dit boek beschreven en aangevuld met de eigen ontdekkingen van de auteurs. Ook de relatie tot andere vormen van lichaamswerk en recent wetenschappelijk onderzoek komt aan de orde.

 

Diet en Mariëlle raakten geïnspireerd om dit boek te maken omdat zij steeds weer merken dat de creatieve omgang met de adem een extra dimensie geeft aan lichaamswerk en de harmonie tussen lichaam, ziel en geest bevordert.

 

Deel ons boek en inspireer de mensen in jouw omgeving:

 

Bekijk nu een van de 15 video's die bij de oefeningen in het boek te zien zijn

 

Bestel hier het werkboek